Žitie Hojného Života – Žitie Hojného Života

Kapitola 7 “Po Kom Túžiš?”

A preto Pán čaká, aby sa zľutoval nad vami, a preto sa dvíha, aby vás omilostil, veď Bohom pravdy je Pán,
blažení všetci, čo dúfajú v neho. —Izaiáš 30,18

My ženy, hoci sme už dospelé a nie sme viac deťmi, veríme v rozprávkové romány. Ako malé dievčatká a neskôr ako mladé ženy čítame romantické novely. Sledujeme fiktívne páry vo filmoch a televízii a spievame piesne o láske. Ale tieto druhy románov neexistujú o nič viac ako príbehy Snehulienky alebo Popolušky.

Boh stvoril každú ženu, aby túžila po druhu lásky, o ktorom čítame už ako malé dievčatká— nemôže však byť NIKDY naplnená ľudskou láskou. Druh lásky, ktorý potrebujeme, môže byť naplnený iba Jeho láskou, agapé a bezpodmienečnou láskou, ktorú nám preukázal na Kalvárii. Nič iné nás neuspokojí a nenechá naše srdcia sa vznášať.

Po tejto lekcii ma prinútilo zamyslieť sa nad tým, že som vždy hovoril, že verím na rozprávky, ale dnes si uvedomujem, aké nesprávne to bolo. Svojho pozemského manžela som spoznala v matrice a práve po ňom som túžila a túžila, pretože som chcela rozprávku, namiesto túžby a túžby po Pánovi. Dnes túžim po svojom Nebeskom Manželovi a je to len Jeho láska, ktorá mi môže dať skutočné naplnenie, iba On ma môže naplniť pokojom a radosťou, ktorá prevyšuje každé porozumenie. Autor spomína, že tak ako muži nedokážu uspokojiť naše potreby ako ženy, my ako ženy nikdy nedokážeme uspokojiť potreby muža, to môže urobiť iba Pán a ja z celého srdca verím, že ako manželia staviame Pána na prvé miesto a hľadíme na Neho. vyhovieť našim potrebám je recept na manželstvo postavené na Skale.

Continue Reading →

Ak Mu dáš seba…

Drahé dievčatá,

musím sa s vami podeliť o toto…Približne pred 3týždňami som prišla na miesto, kedy som bola schopná povedať Mu z CELÉHO môjho srdca: Odovzdávam sa Ti. Použi ma na čo potrebuješ, aj keby to malo znamenať, že sa musím vzdať všetkých mojich snov a plánov“. Áno, trochu neskoro na mojej ceste, ale ĎAKUJEM TI, že som sa k tomu dostala.

Ale za pár dní, hovorenia toho som bola sklamaná a zmätená. Môj pm sa začal ku mne správať veľmi nepekne a ako nikdy predtým naša 4 ročná dcéra tiež. Kvôli tomu som ja sama viackrát zlyhala. Bola som na dne, plakala a plakala, pýtajúc sa, prečo sa to deje. Takto sme neboli veľmi motivujúca kresťanská rodina a ja som nemala ani fyzickú silu, žiadnu radosť, žiadnu chválu.

Asi za týždeň som dostala jasnú odpoveď od Ježiša. Dovoľte sa mi o ňu podeliť: „Nikdy nepochybuj. Ak sa mi odovzdáš, veci, ktoré sa budú diať nasledovne, nie sú omylom. Pracujem cez ne na tebe. Iba miluj a dôveruj.“ (Zdroj: Jeho odkazy jednej poľskej učiteľke, schválené mnohými cirkvami.)

No, v tom momente akoby mi spadol kameň zo srdca, pretože som Videla, že to má On pod kontrolou a pracuje to pre dobro. Ale ďalšia vec, ktorá mi napadla bola, ou, takže odovzdať ti život znamená utrpenie, problém a veľa sĺz?…UU, no to nie je veľmi motivujúce. Drahé čitateľky, neupadnite prosím tiež do depresie, 🙂 vôbec to totiž nie je tak.

Už teraz vidím, v čom všetkom mi toto temné údolie pomohlo:

1. Potrebovala som riešiť správanie našej dcéry s pm. Pýtala som sa ho, čo robiť, počúvala, ďakovala, že to prevzal, keď som nemohla už viac. A videla som aký je šťastný, že som mu dala pocit, že on je hlava našej rodiny, koho rešpektujeme a počúvame.
2. Ďalšia vec bola, že som si potrebovala uvedomiť, že hoci naša 4ročná je staršia od ďalších 2 dcér, musím s ňou tráviť viac času a dať jej viac pozornosti. Jej správanie to zmenilo okamžite a ja ten čas s ňou mám skutočne rada.
3. Bola som donútená hľadať moje duchovné vitamín, Jeho slovo, cez ktoré som našla pokoj a dokážem v tých situáciách vďaka nemu ostať v pokoji. Bola som totiž vyčerpaná a viackrát som sa rozhnevala a hrešila cez ten neovládaný hnev. Počas týchto 3 týždňov oveľa viackrát ako predtým .Takže, keď sa dcérka začne zle správať, ostávam v pokoji a ona sa upokojí veľmi rýchlo tiež.
Teraz po troch týždňoch rozbúrenej rieky máme v rodine opäť radosť a pokoj. Dakujem TI 🙂

Ján 16:24 “Doteraz ste o nič neprosili v mojom mene. Proste a dostanete, aby vaša RADOST bola ÚPLNÁ.” takže nie, vôbec nie len slzy a trápenie, ale ÚPLNÁ RADOSŤ!!! 🙂
veľa lásky Anissa

Continue Reading →

Životné Lekcie – Týždeň 27

Týždeň 27 „Klamná Vina”

Touto životnou lekciou som sa naučil, že by som nemal hneď predpokladať, že je niečo pravda, ale že by som sa mal opýtať svojho Nebeského manžela, či je to pravda, pretože je to nepriateľ, ktorý chce, aby sme okamžite uverili, že lož je pravda. že nesieme falošnú vinu a tak sme okradnutí o pokoj a radosť.

Autor zdieľa nasledovné, aby nám dal návod, keď sa pýtame nášho úžasného Pána, či je niečo pravda alebo nie:
Open in Goo

*Takže, ak si sa niekedy cítila inak, nie v pokoji alebo nadšení alebo nádeji, keď sa Ho na niečo pýtaš, potom to nie je od Neho, dobre?

https://zachranamanzelstva.com/zivotne-lekcie/tyzden-27/

Continue Reading →