Svedectvá o obnovených manželstvách: Pozri na BOHA!

♕ Dnešný prísľub: „U Boha nie je nič nemožné“ (Lukáša 1:37)

Happy fall xwoman throwing autumn leaves up in the air smiling blissful and cheerful in autumn forest. Young beautiful multicultural Caucasian / Asian xwoman model outside.

Trpela som (alebo som si myslela) v najhoršom manželstve skoro päť rokov. Nevidela som nič iné, iba to, že ma Boh dal dokopy s mojim manželom, aby sme sa navzájom mučili. Všetko, čo sa týkalo môjho manžela ma privádzalo do šialenstva. Necítila som viac k nemu lásku, nezniesla som byť v jeho blízkosti a hlavne, nedokázala som s ním intímne žiť.

Mala som toho naozaj dosť a začala som hľadať spôsob, ako z toho manželstva von, lebo som vedela, že Boh nenávidí rozvod. Hľadala som v Písme a dokonca som hľadala schválenie od iných Kresťanov.

Jedného večera, keď som hľadala Slovo, požiadala som Pána, aby mi dal znak a keď príde môj manžel domov, nezačne sa so mnou bezdôvodne hádať (ako obyčajne). Povedala som Pánovi, že keď príde domov a začne argumentovať, to bude znak, že keď požiadam o rozvod, bude to v poriadku.

A hádajte, čo sa stalo? Áno!! Prišiel domov a začal sa hádať, a to bolo všetko, čo som potrebovala, aby som sa uistila, že to, čo chcem urobiť, je dobré. A tak som požiadala o rozvod, dala som ho odsťahovať z domu políciou a doručila mu papiere. Hlboko vnútri som trpela, lebo som vedela, že som ho naozaj milovala, ale nenávidela som jeho spôsoby.

Okamžite mi povedal, že nemôže žiť v tom istom štáte, ako ja. Odišiel na Floridu, no každý deň mi volal, lebo sa chcel vrátiť domov. Dokonca súhlasil s manželskou poradňou.

Nasledujúci pondelok som zavolala a požiadala o pozastavenie rozvodu a súhlasila s poradňou, no nedovolila som manželovi, aby sa vrátil domov, lebo som nevidela zmeny o ktorých som si myslela, že budú postačujúce. Poradenstvo bolo niečo hrozné!! Poradca nás skoro vyhodil. Povedal nám, že ak sa nedokážeme jeden druhému zaviazať a povedať si, že sme obaja ochotní skúsiť a dať zo seba to najlepšie, potom nie je dôvod, aby sme sa vrátili do jeho kancelárie.

WOW!! To bolo dosť drsné, no nič to so mnou neurobilo. V tomto čase bolo moje srdce ešte viac zatvrdnuté. No čo bolo horšie, ja som bola zachránená, posvätená a naplnená Duchom Svätým!! Som vedúca chvál v kostole, no nevedela som si dať na poriadok svoje manželstvo!!

Môjho manžela povolali do aktívnej služby do Národnej gardy a napriek tomu, že jeho jednotka nemusí ísť mimo krajinu, musia slúžiť ako ochrana v inej ozbrojenej jednotke na jeden rok. Táto vzdialenosť spôsobila, že sa ešte viac odklonil od Pána, lebo nemal silnú podporu od iných mužov.

Po skoro roku Boh začal konať so mnou a mojom manželstve. Musela som si v tejto záležitosti upratať!! Na začiatku 2004 som sa začala modliť za naše manželstvo a aby ma Boh zmenil.

Keď som konečne chcela moje manželstvo, môj manžel zmenil názor a chcel rozvod! Chcela som, aby sa vrátil domov, no on to viac nechcel. Nemohla som to pochopiť.

Jedného večera som na internete hľadala svedectvá o obnovených manželstvách. Klikla som na RMI a prečítala som si úvod. Hovorili o Bohu!! Cítila som sa, akoby som vyhrala v lotérii! Naozaj som toto videla ako znak, že Boh obnoví naše manželstvo. Okamžite som si objednala balík všetkých zdrojov a pridala sa k spoločnosti!! Nemohla som sa dočkať môjho balíka!! Bola som ako dieťa s novou hračkou! Okamžite som začala čítať a jesť Jeho Slovo!

Keď som začala hľadať Pána a stáť v medzere za naše manželstvo, vtedy som objavila druhú ženu v manželovom živote—tú, pre ktorú môj manžel kúpil telefón a o ktorej som sa nikdy nemala dozvedieť. Naozaj som sa spoliehala na RMI a moju epartnerku. Prvá epartnerka neodpovedala na môj email a tak som bola odradená. No potom som poslala druhú požiadavku a bola som požehnaná, lebo som našla skutočnú priateľku!! Ďakujem za ňu Bohu, lebo sa modlila za (a so mnou), čo mi pomohlo prejsť cez môj strach a bola som povzbudená.

Veľa vecí uviedla do reality a pomohla mi prejsť cez test!! To bolo také bolestné, hlavne teraz, lebo Boh začal tým, že ma zlomil a ukázal mi, ako odpustiť a naplnil ma bezpodmienečnou láskou. Láskou, ktorá miluje aj v najhoršej situácii. Dokonca aj v hriechu! Moje srdce bolo prepichnuté neuveriteľnou bolesťou! Veľa dní som plakala a nemohla som jesť, no stále som sa modlila. Čoskoro som si uvedomila, že Boh ma očisťoval! Bolo to bolestné, no stálo to za to!!

Vždy, keď som si spomenula na mobil, ktorý on kúpil, alebo keď zazvonil, nahnevala som sa. Stále som dávala príležitosť nepriateľovi, aby ma porazil s týmto telefónom! Jediné, čo som videla, bolo, že on sa so mnou rozvádza a bude s druhou. V tomto čase mi manžel dookola rozprával, že sa ku mne vráti a aby som sa nestrachovala nad niečim, čo nemôžem zmeniť. (To, čo mi hovoril, mi nepomohlo, mohol aj klamať a to bolo všetko, čo som vedela.)

Jedného rána počas modlitby (predtým, ako som našla RMI) Duch Svätý mi povedal, aby som išla na 1 Peter 3:1: "Podobne ženy, nech sa podriaďujú svojim mužom, aby aj tých, čo neveria slovu, bez slova získal život ich žien, keď uvidia váš čistý život v bázni." Keď som si to čítala, vedela som, o čom sa hovorí no zároveň som nevedela. Dookola som sa pýtala Boha, "Čo to znamená?" Potom, keď som začala čítať z mojich zdrojov, tam to bolo!!

Naučiť sa "nepovedať slovo" bolo tak ťažké! Veľa krát som testom neprešla!! (Vďaka Ti, Pane, že si taký zhovievavý.) Tiež som sa naučila, čo naozaj znamená byť predmetom a podriadená môjmu manželovi. Moja najťažšia skúška bola podriadenosť a poslušnosť počas zastaveného rozvodu a vedomie o DŽ.

Keď mi manžel povedal, že si nevie predstaviť, že by sme mohli začať odznova, pokiaľ sa najskôr nerozvedieme, Boh mi ukázal, že On mal nad tým kontrolu a že začneme odznovu bez rozvodu. Boh mi ukázal, že srdce môjho manžela bolo naozaj v Jeho rukách a že On ho otočí skoršie, akoby som si myslela!

Po tom, čo som našla RMI a neustálom hľadaní Pána, môj manžel a ja sme sa viac a viac zbližovali. Každý deň sme prežili spolu. Boh mi ukázal Jeho silu v toľkých situáciach.

Boh mi dal viacero potvrdení, že už obnovil naše manželstvo, dokonca aj keď bol rozvod stanovený na 25. máj. Nemala som pochýb, že Boh obnoví naše manželstvo. Bola som úplne naplnená vierou. Moja epartnerka bola tiež naplnená vierou. Moje najbližšie priateľky na pracovisku boli naplnené vierou. To, na čo sme čakali, bol dôkaz—ozajstný znak: zrušenie rozvodu!!

V nedeľu 2. mája mi manžel povedal, že ma miluje!! Chvála Bohu!!

A potom vo štvrtok 6. mája mi povedal slová, na ktoré som čakala: "Nechcem ísť cez rozvod." Chvála Bohu!! Aleluja!

Na Deň matiek mi dal naspäť naše svadobné prstene, o ktorých som sa vyjadrila, že ich nikdy nebudem nosiť a povedala som, že ak ma chce späť, bude mi musieť kúpiť nový pár. Keď som uvidela tieto prstene, boli pre mňa nové. Dokonca mi ich navliekol na prst. Vrátil sa naspäť domov a to je ÚŽASNÉ, lebo mi povedal, že sa nechce vrátiť do toho istého bytu. No pozri na BOHA....

Povzbudzujem každú ženu, aby stála na Pánových prisľúbeniach, lebo On je verný a je schopný urobiť oveľa viac, ako prosíme alebo chápeme! Ver mi—viem! Nevzdaj sa—na výsledok sa oplatí čakať a prekonať aj bolesť!!

Všetky zdroje sú úžasné, no naozaj som objavila, že Ako Boh môže a obnoví tvoje manželstvo a Múdra žena sú najviac užitočné!! Okamžite mi otvorili oči a bola som schopná oľutovať veľa, veľa vecí a veľa, veľa krát.

Úprimne ďakujem Bohu, lebo aj keď moja epartnerka videla znaky obnovy, nežiarlila—iba sa modlila ešte viac za úplnú obnovu a znak obnovy. Mám ťa rada, Laura, drahá priateľka do života!! Boh ti prisľúbil obnovu a On urobí všetko, čo povedal!! Priprav sa, priprav sa, priprav sa! Tvoje požehnanie prichádza!!