no najskôr DVE SVEDECTVÁ

Moja obnova: Boh zasiahol zrazu!

Najskôr chcem chváliť Boha! On je tak verný Jeho prisľúbeniam! Môj príbeh je podobný ostatným. Bola som zničená, keď mi manžel zavolal po práci a povedal, že nepríde domov. Vedela som, že naše manželstvo nebolo úžasné, no nikdy som si ani len nepredstavila, že by veci zašli až tak ďaleko. Neskoršie som prišla na to, že mi bol manžel neverný.

Po tom, ako bol preč týždeň, niekto mi odporučil Spoločenstvo obnovy. Plakala som a plakala, keď som si prečítala úvodnú stránku. Konečne nejaká nádej! Objednala som si knihu, pracovnú knihu a okamžite som sa stala členom spoločenstva. Bola som šokovaná z toho, koľko som toho nevedela, čo Boh a Jeho Slovo hovorí o manželstve, rozvode a oddelení. No po tom, ako som si prečítala materiál, vedela som, že Boh obnoví moje manželstvo.

Okamžite som začala zavádzať princípy. Napriek tomu, že som nevidela okamžité zmeny v mojom manželstve, cítila som pokoj, ktorý som nezažila mnoho rokov. Po tom, ako bol môj manžel preč tri týždne, znovu som odovzdala môj život Pánovi a po prvý krát v mojom živote som mala uistenie o mojej spáse. Úžasný dar!!

Pán sa mi stal všetkým, že som napokon prišla k bodu, že som sa viac nestarala, či bude niekedy moje manželstvo obnovené. Viac som nečakala na môjho manžela, aby mi zavolal, alebo prišiel a ak tak urobil, necítila som žiaden rozdiel. V tom čase som to nevedela, no to si získalo manželovu pozornosť. Na začiatku som sa toto snažila predstierať, no on videl, že to iba predstieram a potom videl, keď som sa naozaj o neho nezaujímala, ale moja pozornosť patrila mojej novo-nájdenej LÁSKE, Pánovi!! Vtedy sa to stalo..

Jedno ráno po tom, čo bol manžel preč asi dva mesiace, dostala som zázračný telefonát a to všetko preto, že som Pána tak veľmi milovala. Môj manžel mi zavolal z práce a povedal mi, že sa mení zmluva jeho podnájmu. Povedala som "ok," lebo som viac nebola zúfalá. Vtedy začal veľmi plakať, a povedal mi, že mu chýba jeho rodina, jeho dom a jeho život. Chcel sa pokúsiť a všetko dať do poriadku. Boh je tak úžasný!!

Iba desať dní skoršie rozprával o tom, ako si rozdelíme veci, o návšteve detí a o tom, ako sa musím postarať sama o seba!!! Boh pohol tak zrazu a to vtedy, keď môj manžel videl, že žiadna z týchto vecí mi nerobí problém! V tú nedeľu sme išli do kostola ako rodina po prvý krát a počas piesne a pozvania si sadol, zatvoril oči a slzy mu stekali po tvári!!

Dámy, osoba, ktorá musí byť prvá vo vašom živote je Pán. Nebola som si istá ani o mojej spáse, no keď som Ho raz spoznala ako moje všetko, On mi dal všetko!

~Laura* z Tennessee, OBNOVENÉ

OBNOVENÉ po MNOHÝCH skúškach a testoch — Boh je tak verný!

Do Spoločenstva obnovy som prišla iba pred 3 mesiacmi a o dva týždne som sa stala jeho členom.

Po tom, ako som navštívila vašu stránku a prečítala si svedectvá o manželstvách, ktoré boli obnovené, vedela som, že si musím objednať všetky vaše knihy. Vau — vaše materiály, ktoré sú založené na Božej vôli pre naše životy, otvorili moje oči!!! Vždy som sa pozerala na manželove hriechy, no nikdy nie na moje vlastné, až kým som si neprečítala vaše knihy a potom som sa pustila do práce tak, že som sa ponorila do Božieho slova, Biblie! Aká útecha, keď som si uvedomia, že som nebola sama v tom, cez čo som musela prejsť.

Keď mi zavolal o dva dni po mojich narodeninách, prvá vec, ktorú povedal, bola, "teda ale si sa zmenila a oľutovala!" Vtedy ma manžel požiadal, či môže prísť domov a zobrať ma von na moje narodeniny, a samozrejme som súhlasila. Viac som ho nenaháňala, keďže som našla Pána ako môjho pravého a milujúceho Manžela. Vždy odporná, nedbalá, nikdy som sa nestarala až pokiaľ sa môj Manžel nestal mojou prvou skutočnou láskou! A to vycítil môj manžel. Že som ho viac nepotrebovala a vtedy prišiel domov. Okamžite po mojom súhlasnom ale pokojnom telefonáte sa ponáhľal a prežili sme štyri dni spolu a potom, keď som trávila čas s Pánom, na konci sa môj manžel spýtal, či by sme sa k sebe vrátili!

Zažila som MNOHO skúšok, keď bol môj manžel preč, časy, keď moja myseľ a srdce zvažovalo, kto by mal byť prvý v mojom živote. No kvôli tomu, čo vy hovoríte, robila som tak, ako navrhujú vaše knihy. Keď sa ma spýtal, čo očakávam od tohoto vzťahu, teraz som vedela, čo povedať. Moja odpoveď bola, aby som ho bola schopná milovať tak, ako by mala manželka milovať svojho manžela (ako v Pánovi) a ctiť si ho a vážiť (nie uctievať, tak ako som robila predtým) pokiaľ nás smrť nerozdelí. On sa iba smial a silno ma stisol!!

Aký úžasný život!

~Cheryl* z Maine, OBNOVENÉ

"Ďalšia obeť—DŽ"

Som si istá, že každá žena sa cíti rovnako, keď objaví, že existuje druhá žena, na ktorú mnohé uvádzajú ako DŽtá naničhodná žena, ktorá ukradla manžela!

Napriek tomu, že to môže byť tak, ako sa na začiatku cítiš, čím viac múdrosti, poznania a najdôležitejšie pochopenia začneš získavať počas tvojej Cesty k obnove, staneš sa viac duchovne vyzretou, tým menej budeš pozerať na DŽ ako na nepriateľa.

Galaťanom 6:1-3—
"Bratia, keby aj niekoho pristihli pri nejakom poklesku, vy, ktorí ste duchovní, napravte ho v duchu miernosti; a daj si pozor, aby si aj ty neupadol do pokušenia. Neste si vzájomne bremená, a tak naplníte Kristov zákon. Lebo ak si niekto myslí, že je niečím, hoci nie je ničím, sám seba klame.

Isté je, že nikto z nás nie je bez viny. Každá jedna z nás vložila naše manželstvá a manželov do ohrozenia.

Ak o tom stále pochybuješ, možno je čas, aby si si prečítala DEŇ 8: týždeň 2: OTM: kapitola 6 "Svárlivá žena" opäť, pokiaľ nepochopíš tento princíp.

My sme tie, ktoré zbúrali naše vlastné domovy a vzťahy tým, že sme konali ako káže svet spolu s tým, že sme nemali hlboký vzťah s Pánom —čo zmení spôsob, ako sa pozeráme na druhých ľudí.

“Múdrosť žien buduje si dom, hlúposť však vlastnými rukami ho búra.”—Prísloví 14:1 A tak, ak si ho zbúrala, teraz si múdrejšia a tým, že sa budeš k DŽ správať láskavo (v tvojom srdci a mysli—bez toho, aby si niekomu povedala slovo), môžeš začať budovať svoj dom a život ako múdra žena.

Zabudnutá obeť

To, že sa pohneš z tohto bodu odplaty, že sa nebudeš na DŽ viac pozerať ako na zlo, chcela by som ťa zobrať dokonca vyššie, aby si videla veci rozdielne—porozumela, že DŽ je tiež len obeť.

Keď som prvý krát prišla na tajomstvo o DŽ v živote môjho manžela, cítila som sa tak isto ako sa aj ty pravdepodobne cítiš—akoby ma niekto okradol. No pomaly som začala chápať o mojej svárlivosti a o tom, ako som zbúrala steny ochrany, ktoré obkolesovali moje manželstvo. No až keď som sa stala duchovne a emocionálne dospelou A začala som okusovať PÁNOVU lásku voči mne, začala som vidieť jej neistú a bolestivú situáciu takú, aká naozaj bola.

Na mojej vlastnej Ceste k obnove boli chýry, ako sa môj manžel podobal na ex-manžela DŽ. A potom, keď som počula ten bolestný príbeh o tom, ako ju podviedol jej vlastný manžel s niekym, s kým obaja pracovali, s niekym mladším a krajším—bolo to skoro po tomto bolestnom zážitku, keď sa zahľadela do môjho manžela.
Úprimne, môžeš ju za to viniť?
Nie, Nemôžem. Nemohla som.

A hlavný dôvod je, že vôbec nepoznala Pána! A tak, ako mohla jednať s bolesťou a odmietnutím lepšie ako ja, keď ja SOM Pána poznala?

Nie, nie tak, ako som Ho spoznala potom, ale On bol mojim Spasiteľom, keď sa toto všetko stalo.

A tak bola tu, zranená, krvácala zo srdca, odmietnutá keď sa DŽ v živote jej manžela predvádzala priamo pred jej tvárou! Všetci spolu pracovali, DŽ, jej manžel, (môj manžel) a manžel DŽ. Uff! Pre mňa bolo dosť vedieť čo sa deje bez toho, že som tomu musela čeliť denne! Otrasné!!

Pomaly, keď som sa začala na DŽ pozerať týmto spôsobom, v čase, keď ma môj manžel začal lákať (čo znamenalo, že jej klamal, keď zostával dlhšie "hovoriac dobrú noc jeho deťom" alebo povedal, že ide niekde inde, no bol so mnou), vtedy som začala pre ŇU naozaj TRPIEŤ!

Nie,, nevyzvala som môjho manžela, aby som mu povedala, aby s ňou takto nezaobchádzal (keby som sa bola o niečom takomto s manželom rozprávala, išla by som proti pravde, ktorú som poznala a to zostať ticho). Ani som sa hlúpo nemodlila, aby zostal s ňou (život v hriechu nie je dobrý pre dušu), ale požiadala som Pána, aby mi pomohol pozerať sa na DŽ tak, ako ju ON videl a On to urobil.

Neskoršie prišiel môj test.

Veľa z vás si prečítalo v niektorej z kníh alebo lekcií, no bolo to vtedy, keď môj manžel prišiel a povedal mi, že nemôže byť doma vtedy, keď mne a deťom povedal, že bude. Počúvala som, keď mi povedal, že otec DŽ náhle ochorel a on musel ísť s ňou. Bez váhania som povedala niečo takéto, "Choď! Potrebuje ťa. Aké smutné. A daj jej vedieť, že sa za ňu modlím, aj za jej otca a jej rodinu." Vtedy sa môj manžel zastavil a povedal, "Prečo? Ako? Po tom všetkom, čo ti urobila?!"

Vtedy som si uvedomila, že "ona" neurobila nič mne, ona bola obeťou zla. Bola použitá a zneužitá a oklamaná tak, ako aj ja, tak ako by som si o nej mohla myslieť niečo zlé?

Môj skutok láskavosti nebol DŽ dobre prijatý. Neskoršie som sa dopočula, že ma prekliala, no na tom nezáleží a ja viem prečo. Buď nebola pripravená počuť to, alebo to bolo zle doručené mojim manželom. On si myslel, že som svätica, a keby som mala hádať, pravdepodobne jej povedal, ako sa cítil.

Naozaj na to nezáleží, však? Nie je to môj problém, keďže som s ňou nekomunikovala priamo. A to ma viedlo k tomu, aby som sa podelila o ďalší OBROVSKÝ OBROVSKÝ OBROVSKÝ dôvod, prečo musíme byť schopné pozrieť sa a jednať s DŽ spôsobom "porozumenia.."

Záležitosť života a smrti

Mnoho z vás mohlo počuť alebo si prečítať niečo od Hillary z Južnej Afriky. Jej situácia bola taká, že jej manžel predstavil druhú DŽ Hillary—dúfajúc, že budú priateľkami.

Keďže som mala málo až žiadne skúsenosti s podobnou situáciou, no za účelom pomôcť Hillary, aby som ju mohla navigovať cez tmavú dolinu, iba som počúvala a pozerala a často som HB za ňu. V jednom bode sa to stalo takým šialeným, lebo som počula, že DŽ sa rozprávala s Hillary o tom, ako si vezme jej manžela, akí sú spolu šťastní a posielala správy Hillary niekoľko krát za deň! Dokonca aj na jej syna futbalovom zápase, DŽ prišla a sadla si vedľa nej a celý čas rozprávala o Hillarinom manželovi a ich úžasnom vzťahu.

Je pravdou, že Jeho milosť je pre človeka, ktorý týmto prechádza a nie pre pozorovateľa, lebo ja som si nevedela ani predstaviť niečo takéto ťažké. Ale Hillary cez to prešla a bola úprimnou priateľkou DŽ.

* Prosím, pamätajte, že to bol Hillarin manžel, kto ju POŽIADAL, aby tak urobila a tiež po tom, ako HB cez modlitbu a pôst, aby bol tento tŕň odstránený. (Prečítaj si 2 Korinťanom 12:7-9, aby si porozumela o požiadaní odstránenia tŕňa.)

Jedinú vec ktorú som sa Hillary spýtala bola, AKO mohla byť taká láskavá k DŽ (keďže sa jej DŽ často pýtala)? Dôvod bol, ako som Hillary povedala, že toto bola perfektná príležitosť, aby sa s ňou podelila o jej vzťahu s Pánom. Hovoriac jej, že "nikto nie je perfektný a nikto nedokáže naplniť všetky jej potreby atď—otvoriť dvere, aby mohla spoznať PÁNA osobne.

Túto tému sme rozoberali často v našich emailoch, no Hillary sa vždy cítila nedostatočne, aby sa s ňou podelila o dobrú novinu. A vždy (lebo jedného dňa som sa vrátila, aby som skontrolovala) som jej povedala, že hocičo sa naučila v kostole, nič z toho nebolo dostatočné. Naopak, kvôli ohňu a síre je to jednoducho hovoriť ženám o jej Láske, jej Nebeskom Manželovi, ktorý bol pre ňu stále po ruke. A povedala som jej, že vždy, keď ju chváli za jej láskavosť, On otváral dvere pre ňu a tak by mala kráčať cez tieto otvorené dvere (túto príležitosť) a povedať jej o niekom, na kom Hillary najviac záležalo a kto sa o ňu tak veľmi staral.

Nanešťastie, strach z toho, že nepoznala správne "citáty z Písma" alebo "podelenia sa o dobrú novinu" správne, bránilo Hillary, až do jedného dňa....

keď som počula, že DŽ bola zabitá.

V tomto bode Hillary upadla do hlbokej a strašnej depresie nad jej smrťou a nebol spôsob, ako som ju mohla utešiť. Povedala, že to bola jej chyba, že táto žena zomrela bez toho, aby poznala Pána.

UZATVORENIE

Tu je tá vec, nežiadame ťa, aby si sa načiahla a bola kamarátkou DŽ.

*Iba ak to príde od tvojho manžela a požiada ťa, aby si sa stala jej kamarátkou.

**A keby si bola pokúšaná, môžeš si spomenúť, ako som si ja myslela, že ja som tá, od koho DŽ (v živote môjho manžela) potrebovala počuť o Pánovi a zobrala som návnadu (stále som bola farizejka) a išla som sa s ňou porozprávať, čo viedlo k tomu, že zaplatila za to, aby sa môj manžel so mnou rozviedol. A tak opäť, nepremýšľaj o žiadnych nápadoch duchovnej veľkoleposti.

To, o čo ťa žiadame je, aby si pokračovala na svojej Ceste k obnove—nájdením LÁSKY, ktorá mení život a ktorá ti umožní, aby si sa na DŽ pozerala ako na obeť. A ak sa ti zdá, že sa to nedá, požiadaj Jeho, aby ti umožnil pozerať sa na to očami DŽ. A keď to urobíš, sľubujem, že tvoje srdce bude pre ňu krvácať.

Napokon, ak máš svedectvo o tom, ako si bojovala a potom prekonala túto prekážku, PROSÍME ODOVZDAJ CHVÁLU O "Prekonaní prekážky" a KLIKNI SEM

Ak máš problém prekonať túto prekážku, ver mi, je to kvôli strachu—strachu, že AK sa pozrieš na DŽ súcitne, znamená to, že si budeš myslieť, že to, čo urobila alebo robí je ok ALEBO to znamená, že ti dostatočne nezáleží na obnove.

Nič z toho nie je pravda. Je to lož. Ježiš povedal, že dôkaz, že sme Jeho a nasledujeme Jeho a s určitosťou sme Jeho nevestou je vtedy, keď ukážeme našu lásku (čo znamená, čo cítime v našich srdciach voči druhým).

Náš Manžel nás tak veľmi miloval, že "dal Seba samého za nás aby nás posvätil očistným kúpeľom vody a slovom, aby si sám pripravil Cirkev slávnu [Jeho nevestu], na ktorej niet škvrny ani vrásky ani ničoho podobného, ale aby bola svätá a nepoškvrnená."

okúp sa v tejto pravde

Na to, aby si uskutočnila toto očistenie, tu je verš, ktorý hovorí, ako je tvoja láska ako Kresťanky dokázaná tvojou láskou voči druhým—a tak sa môžeš okúpať v tejto pravde:

"Podľa toho spoznajú všetci, že ste moji učeníci, ak sa budete navzájom milovať." 

Ak ťa Pán presvedčil, že máš choré pocity voči DŽ, uisti sa, že si vyleješ svoje srdce pred Ním do formulára Čo som sa naučila. Tým, že si pohovoríš o tejto záležitosti s Pánom tak, že budeš písať svoje pocity a myšlienky, vyznáš sa a budeš sa modliť, to zmení tvoj život a budeš môcť pomôcť druhým, aby Ho spoznali.

“...a poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí" —Ján 8:32

Teraz je čas, aby si KLIKLA SEM a vyliala si svoje srdce pred Pánom a do denníka "Čo som sa naučila."